Overspringshandlinger

Det der med solcreme

6481a6d190d7591e69706198ee176017Vi nyder endelig godt af sommervarmen her i DK men husker du solcremen? Her kommer 10 tips til hvad du skal huske når solen bager.

1) Vandfast solcreme er anbefaler både af kræftens bekæmpelse og Tryg fonden, men vandfast betyder ikke at den beskytter huden after du har været i poolen i flere timer. Det betyder bare at den beskytter huden i vandet i et par minutter. – Derfor skal du smøre et nyt lag på efter du har været i vandet.

2) Hvis du først er blevet rød hjælper det ikke at smøre mere solcreme på og gå ud i solen igen. Så snart du er blevet rød er skaden opstået og du skal søge skygge eller dække området til.

3) HUSK aftersun mindsker IKKE skaderne i din hud men lindrer smerten!

4) Her hjemme er solfaktor 15 godt nok til de fleste hudtyper, men skal du ud og rejse er det en god idé med en højere faktor.

5) Hvis du ved du skal opholde dig i solen i længere tid er det godt med tøj der dækker til albuer og knæ + en solhat. Mange glemmer at smøre solcreme i skildningen og i hårgrænsen som er virkeligt udsatte områder.

6) Solcreme kan blive for gammel, hvis det er en du har liggende fra sidste år så tjek dens udløbsdato. – Hvis du opbevarer din solcreme i direkte sollys forkorter det dens holdbarhed!

7) Mængden af UV stråler er kraftigst mellem 12 og 15 – i det tidsrum bør du søge skygge.

8) Det er nødvendigt med et TYKT lag solcreme for at få ordenlig beslyttelse, der skal mere på end man tror.

9) UVB stråler gør huden brun, giver D-vitamin og forsager forbrændinger på huden der kan give hudkræft. UVB strålerne udgør 5% af al stråling og bremses af glas og skyer.

UVA strålerne trænger dybt ind i huden og kan på den måde forandre cellerne over lang tid. Dette kan forsage pigmentforandring, ældning af huden og hudkræft. UVA strålerne er tilstede hele året og trænger gennem både skyer og glas. UVA strålerne udgør 95% af al stråling.

DERFOR er det vigtigt at du finder en solcreme der beskytter mod både UVA og UVB stråler. Dette vil fremgå af emballagen.

10) ALLE solskader er farlige for huden, hvis du først er blevet solskoldet øger det din risiko for hudkræft. Det er ikke det værd. Brug solcreme.

ee5e8e1978e9dab12b60253f4467d2a6

 

 

 photo Skaeligrmbillede2014-05-07kl202259_zps21c1bdc6.jpg

2

  • Ja, solcreme er SÅ vigtigt.. Siger jeg imens jeg sidder her med et rødt ansigt… Faktisk ret fedt med en opsang omkring faren når man glemmer det, tror det er med til at jeg husker det næste gang :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Jeg håber det er med til at du husker det en anden gang :)
      Vi skal huske at passe på os selv. Tak for din kommentar

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overspringshandlinger